Podium voor Allard Kerkhoven op Hengelo

22-05-2012

Het zat er al een beetje aan te komen maar in de 3e race was het zover, Allard mocht na 14 spannende rondes op het Gelderse Hengelo plaats nemen op de 3e podium positie. Vanaf vrijdag verliep alles super op het stratencircuit in de Achterhoek. Een plaats op de eerste startrij was het resultaat. Tijdens de race hield hij het lang spannend door op een 4e positie te rijden, maar door een foutje van één van de 3 rijders voor hem in de laatste ronde, kon hij profiteren en scoorde zo een 3e positie!

Na een maand niet meer op een motor te hebben gezeten, was het toch weer fijn dat Allard het gelijk naar zijn zin had toen hij vrijdag weer op het circuit los gelaten werd. Maar toen hij halverwege de eerste sessie de pitstraat binnen kwam en zijn rondetijd hoorde, maakte hij zich goed boos en reed er direct daarna 3 seconden af! Tijdens de middag sessie werd ook daar weer bijna 2 seconden vanaf gereden en werd al duidelijk dat Allard bij de snelsten behoorde.

Zaterdagochtend tijdens de kwalificaties ging iedereen ook weer vanaf het begin sneller rond, zo ook Allard. Constant zat hij ergens binnen de top 5. Waarbij het verschil vaak niet boven de 0,5 seconde vanaf de snelste uitkwam. Toen het tegen het einde begon te spetteren aan één kant van het circuit, was Allard een van de weinigen die nog zijn tijd wist te verbeteren. Hij zou deze eerste kwalificatie afsluiten met een 2de positie!
Maar met nog een kwalificatie en kleine verschillen met meerdere rijders achter hem was nog niets zeker. Zoals verwacht ging ook deze sessie het niveau weer omhoog. Allard reed er 1,1 seconden vanaf en toch zakte hij een positie naar de 3e tijd. Maar dat is wel een plaats op de eerste rij! Een beter begin kun je je als coureur niet wensen. Zeker niet op een circuit als Hengelo waar het erg smal is.

Zondag ochtend tijdens de warm-up  werd er weer gas gegeven, maar ook vooral ook uitgezocht welke achterband er gebruikt zou worden voor de race. Na deze korte training begon het lange wachten. Het weer was super en de andere races ook erg spannend. Een grote groep aanwezige sponsors en fans maakte het erg gezellig.
Allard was, hoewel er best wel wat druk op zijn schouders lag, amper gespannen. Omdat hij wist een sterke race te kunnen rijden nam hij bewust weinig risico met de start. Toch was het niet gepland pas als 5e door de eerste bocht te komen. Gelijk werd de 4e positie weer teruggenomen van de Belgische Fastré. De gekozen achterband had in het begin nog niet veel grip en Allard moest toezien hoe de top 3 een klein gaatje sloeg. Toen hij in de derde ronde nog een aanvaring kreeg met Fastré was het bijna einde race. Het hierdoor grotendeels afgebroken schakelpookje maakt het voor Allard erg lastig om te schakelen. Menig keer per ronde schakelde hij mis met terug schakelen en sommige bochten ging hij hierdoor zelfs iets vroeger in de remmen. Met een steeds pijnlijker wordende voet wist hij zijn tijden toch te verbeteren en was zelfs meerdere ronden achtereen de snelste rijder op de baan. Daarmee wist hij het gat met de top 3 met een paar seconden kleiner te maken. Maar net niet genoeg om met het gevecht te gaan bemoeien. Hij bleef echter wel pushen en dat werd in de laatste ronde beloond. Waar hij al langer op hoopte gebeurde. In een gevecht om de eerste positie kwam de Belgische Mackels net naast de baan en Allard kon hiervan profiteren en de 3e positie overnemen. Op 3 seconden van de winnaar Valk en 1 seconde achter De Boer op plaats 2.

Een super resultaat voor Allard, het Putoline Oil Racing Team en Kawasaki. Hiermee neemt Allard direct ook de 3e positie in de tussenstand in.
Snel wordt alles in de werkplaats weer klaar gemaakt voor de volgende race, welke al aankomend weekend op tweede pinksterdag zal plaatsvinden op het Paalgraven circuit in Oss.
Uiteraard is iedereen ook hier weer van harte welkom. Allard en het team hebben er al zin in!