Goede top 5 positie voor Allard Kerkhoven tijdens GAMMA Racing Day

07-08-2012

Het eerste weekend van augustus stond ook dit jaar weer in het teken van Nederlands grootste auto- en motorsport evenement. Onder toch wel verrassend goede omstandigheden wist Allard zich op zaterdag als 7e te kwalificeren. Maar zoals verwacht wilde hij in de race meer. Vanaf de eerste ronde lag Allard op een 5e positie. Hoewel de tijden gelijk waren aan de top 4 zat er niet meer in dan als 5e te finishen op slechts 4,4 seconden.

De GAMMA Racing Day is een gratis race evenement met motor-, zijspan-, kart- en autoraces. Aan het begin van de dag is de baan voor motoren en in de middag gaan de auto klassen van start. Met bezoekersaantallen van zeker 60.000 man in de laatste jaren, komt ook het Putoline Oil Racing Team er graag. Wel stond de race van Nederlands sterkste wegraceklasse al om 9.50 uur op het programma.

Zaterdag had Allard al snel de smaak weer te pakken op de Kawasaki. Hij reed de hele sessie van 25 minuten op 1 gemiddelde race band en wist zelfs rond de helft van de eerste sessie op plaats 1 te staan. Maar toen de rest binnenkwam voor een nieuwe band, waaronder zelfs kwalificatie banden, zakte hij terug naar plaats 6. Tijdens de tweede kwalificatie werd er nog overgestapt op een iets zachter type achterband. Hoewel hij er toch weer ruim een halve seconde af reed, bleek deze band toch meer vering problemen te geven en zakt Allard naar een 7e positie. Toch was Allard zeker tevreden met een plaats op de 2e startrij. Voor 13.00 uur waren wij al klaar, dus ruim de tijd om gezellig de motor en alles klaar te krijgen voor de race op zondag.

Al mooi vroeg waren de eerste gasten voor een bakje koffie in de tent. Ook fijn was het dat de tribunes voor de start van de Dutch Superbike race al goed gevuld waren. Om 9.50 uur toen het rode licht uit ging kwam Allard goed van zijn plaats. Maar vooral in de eerste bocht wist hij de juiste plek te vinden en kwam er als 5e uit. Even kwam Rolfes in de noordlus van het circuit nog voorbij, maar Allard kwam beter het rechte stuk op en kon er direct langs. De aansluiting met de top 4 was hij gelijk al kwijt. Maar toch kwam hij steeds meer op snelheid en hoewel de top 4 niet meer wegliep kwam hij ook niet dichterbij. Wel was het Gevers die zijn Aprilia nog één keer naast de Kawasaki wist te zetten, maar ging daarbij te hard de bocht in en Allard kon er direct weer langs. Daarna bleef Gevers constant in zijn slipstream hangen. Het verschil met de 4 kopmannen bleef klein en hoewel er verder geen inhaalacties waren bleef het een spannende race voor zowel de aanwezige fans als de coureur. Na 14 ronden kwam hij op 4,4 seconden van de winnaar als 5e over de finish. Weer een erg net resultaat en het team en coureur waren dan ook blij met dit resultaat. "Het verschil met de kopmannen was weer zo klein. Als ik in het begin mee had kunnen komen had er zeker meer in gezeten" was het enthousiaste commentaar van de coureur direct na de race.

Na het met z'n allen kijken naar de races later op de middag vertrok iedereen met een goed gevoel naar huis. Daar wordt alles weer klaar gemaakt voor de dubbele ONK race over twee weken op het Belgische Spa-Francorchamps. Ook zeker één van Allard zijn favoriete circuits. Al moet daar ook rekening worden gehouden met een aantal snelle zuiderburen. Iedereen is ook hier weer van harte welkom om de races te komen kijken.