Top races voor Allard tijdens WK Superbike op Assen

13-05-2009

Een dubbele race op het circuit van Assen voor Racing Team Oliveira. Naast een race voor het ONK Superbike, werd er ook met een wildcard deelgenomen aan de FIM Cup Superstock 1000. Na een paar kleine aanpassingen aan de motor gingen de trainingen vrijdag van start. Op zaterdag wist Allard zich als 25e te plaatsen voor de race. Deze tijd leverde een negende positie op voor de ONK race. Zondagochtend reed Allard een erg goede race en finishte, op een paar seconde van de punten, op een 18e positie. Aan het einde van de dag in het ONK finishte hij 7e, waarbij hij zelfs maar 2 tellen van het podium verwijderd was.

Donderdagochtend werd alweer vertrokken naar Assen. Gelukkig konden we dinsdag de tweede Yamaha R1 bij Motor Center Venlo ophalen zodat we alles reserve bij ons hebben. Tegelijk stond de race motor op de Industrial Maintenance beurs op de stand van Oliveira, waar deze voor erg veel bekijks zorgde. In deze week is ook Lima BV uit Wijchen bereid gevonden om als evenement sponsor op te treden tijdens deze FIM Cup Superstock 1000 race. Door deelname aan deze race mocht er niet getraind worden voor de Dutch Superbike trainingen, wel werd de kwalificatietijd meegenomen.

Vrijdag was er één vrije training. Hierin moest Allard vooral erg wennen aan de Pirelli profielbanden, die in deze klasse verplicht zijn. Op zaterdagochtend nog een vrije training waarin Allard zijn tijd ruim verbeterde en zelfs 19e stond in een veld van 40 jonge coureurs uit heel Europa. Tijdens de kwalificatie zaterdagmiddag werd niet meer de gewenste vooruitgang geboekt en kwam Allard niet verder dan een 25e tijd.

Na een korte warm-up training op zondagochtend werd de race om 10.40uur gestart. Allard’s kwam niet perfect weg, maar toch wist hij in de eerste ronde al een tweetal posities te winnen. Daarna ging hij het gevecht met twee andere Yamaha coureurs aan, welke hij wist te verslaan. Één ervan bleef Allard de rest van de race schaduwen.
Op een 18e plaats beland, wist hij nog iets in te lopen op het groepje dat vocht om de 14e positie, maar de finish kwam net te vroeg.

Na een dag vol spectaculaire races, kreeg de Dutch SBK nog een korte warm-up training, net voordat de race van start ging. Allard’s start vanaf de 9e positie was erg goed. In de eerste bocht lag hij dan ook al 5e. De eerste twee coureurs konden een gaatje slaan, maar Allard kon de nummer 3 en 4 goed bijblijven. Totdat hij in ronde 4 werd ingehaald door twee achtervolgers. Een aantal rondes daarna kon hij net niet versnellen en liep de rest iets weg. Op een seconde of drie voor hem werd het gevecht om de laatste podiumplaats uitgevochten. Aan het einde van de race wist Allard ineens toch weer te versnellen en reed weer naar de groep toe. Maar dit was net niet genoeg om nog met het gevecht mee te kunnen doen. In de laatste ronde was hij zelfs 0,6 seconde sneller dan alle andere op de baan!

“Dit was echt een topdag! Eerst de erg sterke race in de FIM Cup, waar ik echt dicht bij de punten zat. De nummer 11 zat maar op 5 seconde voor me! De Dutch Superbike race was ook erg sterk. Jammer dat ik halverwege even mijn vertrouwen verloor, maar gelukkig wist ik het aan het eind weer op te bouwen. Met nog steeds een gedeelde vierde plaats in het ONK ben ik erg blij. Dit was een super goed weekend voor het hele team!” Was het tevreden commentaar van Allard na de tweede race op Assen.