Sterk weekend voor de Kemea Reytec van de laar Yamaha rijders in Kester

04-06-2013

De BK wedstrijd in Kester is een echte Vlaamse klassieker op de nationale kalender. De prachtige natuurlijke omloop biedt elk jaar opnieuw mooie wedstrijden en ook het publiek is hier altijd in groten getale present.

De zon zorgde ervoor dat we geen modderwedstrijd te zien kregen zoals vorig jaar. Na de hevige regenval van de voorbije week werd hiervoor even gevreesd maar uiteindelijk lag de omloop er zwaar en technisch, maar toch nog goed berijdbaar bij.

Op zaterdag al mocht het Kemea Reytec van de Laar Yamaha team zegevieren na een overwinning van Cyril Genot in de 85cc klasse. Cyril won beide manches en ging in de eindstand Kim Savaste en Jago Geerts vooraf.

Op zondag kwamen zowel Kevin Fors en Petar Petrov uit in de Inters Open klasse van de BMMX Radson MX1 Trophy. Petar reed in Kester voor de eerste maal op de 450 terwijl Kevin het bij zijn vertrouwde 250 hield tussen de zware motoren.

In de kwalificatierace finishten de Kemea-rijders op de 14e en 15e plaats.  De start van de eerste manche was voor beiden niet denderend en bij de eerste doorkomst aan de finishlijn bevond Kevin zich op de 27e plaats en Petar op de 32e plaats. De twee Kemea-rijders bleven de ganse wedstrijd in elkaars buurt en schoven samen vlot naar voren op in het sterk bezette deelnemersveld. Uiteindelijk finishte Petar als 11e, net voor Kevin die 12e werd.

In de slotmanche waren Petar en Kevin opnieuw in elkaars buurt te vinden in de aanvangsfase. Wiel in wiel kwamen ze als 20e en 21e over de finish na 1 ronde. Net zoals in de eerste manche schoven beiden gestaag naar voren op en was Kevin Fors die een indrukwekkende remonte neerzette. Kevin schoof in de slotfase nog op van de 13e naar de 9e plaats, terwijl Petar als 13e over de finish kwam.

In de daguitslag werd Kevin mooi elfde en werd Petar als 13e geclasseerd.

In de MX2-klasse kwam naast Andre Park en Freek van der Vlist ook die nieuwste aanwinst van het team in actie. De jonge Zuid-Afrikaan Nick Adams reed ter vervanging van de geblesseerde Ludovic Brevers op de van de Laar 125cc 2-takt motor. Nick kon echter zijn volle capaciteiten niet tonen in Kester daar hij geveld werd door ziekte. Hij werd met een 20e en een 18e plaats 18e in de eindstand.

Voor André Park werd was het in de eerste manche al snel over toen hij na een slechte start onzacht in aanraking kwam met de Vlaams-Brabantse bodem. André bezeerde hierbij zijn rug en besloot uit de wedstrijd te stappen. In de tweede manche kende André een goeie start en kwam hij als vierde uit de startblokken. Na enkele foutjes in de openingsfase viel de Est terug naar de 10e plaats. Hij kreeg een goed ritme te pakken en finishte ondanks een nog pijnlijke rug als 11e, goed voor een 15e plaats in de daguitslag.

Freek van der Vlist had met zijn 125cc motor een nadeel in de start tegenover de zwaardere viertakten, maar wist in de eerste manche toch van de 24e plaats terug te keren naar de 11e plaats. In de slotmanche startte Freek opnieuw net buiten de top 20. Het rijden ging in deze manche niet zo goed maar toch kon Freek als tiende finishen, goed voor de  9e plaats in het algemeen klassement.

Marnicq Bervoets : ‘Al bij al was dit een geslaagd weekend voor het team. Zaterdag liet Cyril zijn potentieel nog eens zien en won hij mooi beide manches. Op zondag was ik vooral onder de indruk van Kevin. Hij reed erg sterk en vooral in de tweede manche was het duidelijk dat hij een goeie progressie heeft gemaakt. Hij reed vlot mee met Tixier, en hoewel het hier niet om een GP gaat, is dit goed voor het vertrouwen. Petar reed voor het eerst een wedstrijd met de 450 en moest aan de motor wennen. Hij reed nog teveel met de motor zoals met een 250 en als je dit doet met een 450 wordt dit afgestraft. Maar het was ideaal om hem gevoel te geven met de MX1 motor en een goeie training voor Ernee. In de MX2 klasse reed Freek een deftige eerste manche, maar een mindere slotmanche. Hoewel zijn resultaat beter was, vlotte het niet zo goed en was hij zelf ook niet tevreden. André reed een degelijke tweede manche ondanks zijn rugpijn en had vooral een goeie start in die tweede reeks. Over Nick kunnen we momenteel nog niet veel zeggen. Hij had de pech dat hij ziek was en daardoor viel zijn weekend resultaatsgewijs tegen. Hij is alvast supergemotiveerd om in het EK 125cc goed te presteren en we gaan dan ook in de komende weken hard trainen als voorbereiding.’

Komend weekend is er de GP van Frankrijk in Ernée, waar naast de GP MX2 ook de tweede proef voor het EK MX2 zal plaatsvinden.