Opnieuw SX Zuidbroek zege naar Vd Vegt Kawasaki

14-11-2014

In het weekend van 7-8-9 november stond voor vd Vegt Motors het jaarlijkse Supercross evenement in Zuidbroek op het programma. Na een super prestatie van vorig jaar met Florent Richier (King of Zuidbroek 2013) en Sulivan Jaulin (3e) waren ze ook dit jaar weer van plan om voor de winst te gaan. Richier kon vanwege een blessure niet komen rijden voor Vd Vegt Motors en Jaulin had een contract gekregen bij een ander team. Gelukkig slaagde vd Vegt Motors erin om 4 goede Franse coureurs en 1 Zuid-Afrikaanse coureur te vinden voor de SX1 en SX 2. In de SX1 gingen Valentin Teillet en Mika Musquin van start. In de SX2 waren het Adrien Lopes, Guillaume Fegli en de Zuid-Afrikaan Wyatt Avis. Tijdens de trainingen op donderdagavond kon je al snel zien dat ze zich thuis voelden op het circuit van Zuidbroek.

Vrijdagavond hadden de inters alleen een paar vrije trainingen. Jammer genoeg kende het team nog enige tegenslag, want tijdens de eerste training op vrijdagavond kwam Wyatt Avis iets te kort bij een triple en blesseerde zijn pols. Voor de zekerheid zijn ze naar het ziekenhuis gegaan en hier werd geconstateerd dat de pols op 2 plaatsen was gebroken. Helaas was voor Wyatt het SX weekend al snel afgelopen. Wij wensen hem van harte beterschap en een voorspoedig herstel toe! Met de andere rijders ging het goed. Na een paar kleine aanpassingen aan de motors was alles klaar voor de zaterdag.

De zaterdag pakte net als vorig jaar goed uit. In de SX2 klasse wisten zowel Lopes als Fegli zich meteen te kwalificeren voor de finale. In de eerste heat wist Guillaume Fegli de holeshot te pakken. Fegli kon de eerste plaats niet vasthouden maar finishte op een mooie 2e plaats. Adrien Lopes had iets minder geluk, de eerste ronde kwam hij als 4e door, maar in het midden van de wedstrijd maakte hij een foutje en viel terug naar de 9e plaats. Gelukkig kon hij nog een paar plaatsen goed maken en wist zo als 6e te finishen.

In de 2e heat voor de SX2 inters wist Adrien Lopes de holeshot te pakken, hij maakte in deze heat een paar kleine foutjes en zakte terug naar een derde plaats. Fegli viel bij de start van de tweede heat en moest van achteren naar voren rijden. Fegli wist op te klimmen en hij werd als 5e afgevlagd. In het dagklassement stonden de vd Vegt rijders op een nette 2e en 3e plaats op het podium.

De SX1 rijders Valentin Teillet en Mika Musquin wisten zich ook makkelijk te plaatsen voor de finale op de zaterdag. Valentin Teillet kwam als 2e uit de start net achter Filip Neugebauer. Valentin zakte in het begin van de wedstrijd terug naar een derde plaats, maar al snel kwam hij naar voren en passeerde zo Maillard en Neugebauer en wist de eerste avond in Zuidbroek te winnen. Mika Musquin kwam de eerste ronde als 7e door en reed rustig naar voren en finishte op een zeer nette 4e plaats.
Voor zondag stond het zelfde programma als zaterdag op het papier. Ook op de zondag wisten de SX2 rijders Guillaume Fegli en Adrien Lopes zich te kwalificeren voor de finale heats. In de eerste heat kwam Adrien Lopes goed uit de start en zat al meteen op een tweede plaats. Lopes zakte even een plaatsje terug maar wist al vlot weer op te klimmen naar de tweede plaats en werd ook als 2e afgevlagd. Fegli had op de zondag een slechte start door valpartij en moest zich vanuit het achterveld naar voren rijden. Hij finishte op een 8e plaats. De tweede heat was voor Adrien Lopes een kopie van de eerste heat. Hij zat bij de finish direct op de tweede plaats en wist ook op een tweede plaats te finishen. Fegli zat de tweede heat er wel goed bij met de start en kwam de eerste paar ronden als vierde over de finishlijn. Het lukte Fegli nog om de derde man te passeren en werd zo als derde afgevlagd. Adrien Lopes won het dagklassement van zondag en Guillaume Fegli kwam helaas niet verder dan een 5e plaats. Totaal over beide dagen werden de vd Vegt Kawasaki rijders Adrien Lopes 2e en Guillaume Fegli 3e.

De vd Vegt Kawasaki SX1 rijders gingen ook zondag van start. Voor Valentin Teillet ging alles goed, hij wist zich makkelijk te plaatsen voor de finale. Mika Musquin moest elke keer via de last change naar de finale komen. Valentin mocht voor de finale als 1e oprijden naar het starthek.  De vd Vegt Kawasaki rijders zaten er meteen goed bij met de start. Valentin Teillet lag op een 2e plaats vlak achter Jack Brunell en daarachter zat Mika Musquin. Valentin probeerde in de 2e ronde een aanval in te zetten bij Brunell, Teillet wist Brunell te passeren maar Mika Musquin wist door deze aanval van Teillet zowel Brunell als Teillet te passeren. De vd Vegt Kawasaki rijders wisten zo iets uit te lopen van de rest en werden als 1e en 2e afgevlagd.  Mika Musquin won de wedstijd op zondag voor Valentin Teillet die keurig als 2e eindigde. In het totaalklassement over de 2 dagen was het vd Vegt Kawasaki rijder Valentin Teillet die op het hoogste trede stond met naast hem op de tweede plaats z'n teammaat Mika Musquin.

Vd Vegt Motors kijkt terug op een zeer succesvol en geslaagd Dutch Supercross evenement in Zuidbroek. Zij willen hierbij de rijders en iedereen bedanken die mee hebben geholpen om dit allemaal mogelijk te maken!